Vlissingen wil vluchtelingenkinderen opnemen

Kindvluchteling op Lesbos
Kindvluchteling op Lesbos © ANP
"Dagelijks zien, horen en lezen we schrijnende verhalen van vluchtelingen op de Griekse eilanden. De alleenstaande vluchtelingenkinderen lijken nu een speelbal te zijn van levensbedreigende situaties. Duizenden kinderen worden geconfronteerd met een humanitaire ramp", schrijven de vier partijen in hun oproep. "Walcherse en Vlissingse organisaties en inwoners trekken zich dit humanitaire drama aan en willen een bijdrage leveren aan de opvang en hen een veilige omgeving bieden om in op te groeien en zich te ontwikkelen", vervolgen ze.

Veilige plek

Daarmee verwijzen ze naar het verzoek van de Griekse regering aan Europese landen om maximaal 2.500 alleenstaande minderjarige asielzoekers op te nemen. Naar aanleiding daarvan hebben hulporganisaties als Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children de Nederlandse gemeenten opgeroepen om samen 500 vluchtelingenkinderen een veilige plek in ons land te bieden.
De afgelopen dagen gaan ook in andere gemeenten stemmen op om vluchtelingenkinderen op te nemen, waaronder Leiden en Groningen. Over hoeveel kinderen Vlissingen zou moeten opvangen laten de vier partijen zich niet uit.

Middelburg

In Middelburg heeft de ChristenUnie een verzoek ingediend bij het gemeentebestuur om vluchtelingenkinderen op te vangen.

Lees ook: