IJsbaan Middelburg wil moedig weerstand bieden

Eén ijsbaan wil in deze coronapandemie moedig weerstand bieden aan de geschrapte plannen vanwege corona. Vita Events heeft een aanvraag ingediend om een ijsbaan coronaproof op de Markt in Middelburg te kunnen zetten.

Met deze tekening vraagt de organisator aandacht voor hun aanvraag (foto: Jos de Waal)

Om de ijsbaan coronaproof te houden komt er geen horeca bij, als het aan organisator Patrick Gabrielse ligt. Ook is de baan dan alleen toegankelijk voor schaatsers tot 17 jaar omdat die zich niet aan afstandsregels hoeven te houden. De organisatie heeft de vergunningsaanvraag ingediend en wacht nu op antwoord van de gemeente.

Jongeren van 13 tot 18 (dus tot en met 17) hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden. Op middelbare scholen geldt de regel voor alle leerlingen onderling. In het mbo en het hoger onderwijs geldt weer een andere regel, daar moeten alle leerlingen -ongeacht de leeftijd- altijd anderhalve meter afstand houden.

bron: Rijksoverheid

Volgens Gabrielse is de ijsbaan terug bij af. Deze winter zou de kunstmatige ijsvlakte voor de vijftiende keer op de Markt in Middelburg komen te staan. Het begon met alleen een ijsbaan en een container voor materiaal ernaast. Als de aanvraag wordt goedgekeurd zal de ijsbaan er dit jaar weer zo uitzien.

Eigen broek ophouden

De horeca en de ijsbaan hebben de laatste jaren naast elkaar bestaan en moeten financieel hun eigen broek ophouden. "De horeca moet niet betalen voor de ijsbaan of andersom", aldus Gabrielse. De horeca en de ijsbaan versterkten elkaar wel volgens de organisator.

Gabrielse verwacht wel dat de ijsbaan winstgevend zal zijn, maar ook wil het bedrijf hun materiaal dit jaar gebruiken. "Anders ligt de ijsbaan twee jaar stil in de opslag en je weet ook niet wat dat met je materiaal doet."

Meer over dit onderwerp:
Middelburg schaatsen ijsbaan
Deel dit artikel:

Reageren