Dode dolfijn gevonden bij Zierikzee

Bij Zierikzee is vanochtend een dode dolfijn gevonden, meldt de Stichting SOS Dolfijn. Het lijkt te gaan om een mannetje van ongeveer anderhalve meter groot.

Dode dolfijn gevonden bij Zierikzee (foto: Stichting SOS Dolfijn)

Het dier is door een vrijwilliger van het Reddingsteam Zeedieren Nederland RTZ geborgen en voor onderzoek naar de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht gebracht. Daar gaat men onderzoeken of het dier al overleden was toen het bij Zierikzee aanspoelde, of dat het dier nog leefde.* Ook gaat de universiteit kijken wat en waar de dolfijn voor het laatst gegeten heeft.

*Update 23 november: het dier leefde nog toen het aanspoelde zegt SOS Dolfijn. "Dat kunnen we zien aan bepaalde verwondingen die bij leven zijn gebeurd", zegt een woordvoerder. De Universiteit Utrecht onderzoekt of het dier ziek was.

Gisteren werden bij de Oosterscheldekering minstens drie gewone dolfijnen gezien voor de uitgang van de sluizen. Dat is opmerkelijk, want het gebeurt niet vaak dat de gewone dolfijn in de Nederlandse wateren wordt waargenomen. SOS Dolfijn gaat ervan uit dat de dolfijn die nu dood gevonden is, onderdeel uitmaakte van de groep die gisteren werd gespot.

Meerdere dolfijnen werden gisteren gezien bij de Oosterscheldekering (foto: Constant Swinkels)

Meer over dit onderwerp:
Oosterscheldekering dolfijnen
Deel dit artikel:

Reageren