Geen plek meer voor wielrenner Mobach bij Team Sunweb

Wielrenner Jarno Mobach uit Philippine moet op zoek naar een nieuwe ploeg. Mobach kreeg te horen dat hij er voor hem geen plek meer is bij Sunweb, waar hij deel uitmaakte van de opleidingsploeg.

Jarno Mobach wint in Olympia's Tour in 2017 (foto: Orange Pictures)

"Ik zag het wel een beetje aankomen, maar het is toch jammer", vertelt de 22-jarige Mobach, die in een gesprek met zijn coach Roy Curvers te horen kreeg dat hij moet vertrekken.

Mobach maakte de afgelopen vier seizoenen deel uit van de opleidingsploeg van Sunweb. Hij kon sowieso niet in de opleidingsploeg blijven rijden omdat hij laatstejaars belofte is en daardoor de overstap naar de senioren moet maken. Bij Sunweb, dat uitkomt in de WorldTour, is er geen plek voor de Zeeuws-Vlaamse renner.

Hoop

Mobach heeft nog geen nieuwe ploeg gevonden. "Ik wil blijven fietsen om de stap hogerop te kunnen maken. Alleen zit de situatie nu niet echt mee omdat er meer renners zijn die nog geen ploeg hebben voor volgend jaar. Maar ik blijf hoop houden."

Daarnaast heeft Mobach geen aansprekende resultaten kunnen neerzetten in de paar wedstrijden die hij gereden heeft dit seizoen. "Ik hoop dat de ploegen daar doorheen kunnen kijken."

Mobach won in 2016 als junior de klassieker Parijs-Roubaix. In 2017 won hij een etappe in Olympia's Tour. Vorig seizoen stond hij vijf maanden aan de kant vanwege verschijnselen van overtraindheid.

Deel dit artikel:

Reageren