Boaz (10) zamelde 400 handtekeningen in voor een 'pumptrack'

'Dat trapveldje hiernaast is perfect voor een pumptrack', dacht de 10-jarige Boaz van Houte. Hij vindt dat er in Krabbendijke te weinig te doen is voor kinderen. Daarom zamelde hij vierhonderd handtekeningen in voor een 'pumptrack'. Vanavond overhandigt hij zijn petitie aan de gemeente.

Boaz laat zien hoe zijn ideale pumptrack er uitziet. (foto: Omroep Zeeland)

Een pumptrack is een circuit speciaal voor BMX-fietsen en steps. "In veel omliggende dorpjes hebben ze een skatebaan", vertelt Boaz. "Hier in Krabbendijke is er bijna niets te doen voor kinderen."

Boaz dacht in eerste instantie de burgemeester te bellen. Maar die heeft hij helaas nooit gesproken. Wel kreeg hij te horen dat een handtekeningenactie een goed idee zou zijn. En zo geschiedde.

Enthousiaste reacties

Boaz ging langs verschillende basisscholen in Krabbendijke om handtekeningen in te zamelen. Overal reageerden de kinderen enthousiast. "Ze zeiden: 'Jaaa, leuk!' en 'Ik hoop dat het er komt!'", vertelt Boaz met een grote grijns op zijn gezicht.

Vlak naast zijn huis aan de Kruisbessestraat in Krabbendijke ligt een trapveldje. Daar staat nu het tijdelijke gebouw van zorginstelling Ter Weel. "Maar dat gaat straks weg. En dan is het dé perfecte plek! Er kan niet alleen een pumptrack, maar ook een voetbalveldje worden aangelegd."

Dinsdagavond presenteert Boaz zijn petitie aan de gemeenteraad van Reimerswaal. Een spannend moment. Toch is Boaz er vrij zeker van dat het hem gaat lukken om de burgemeester te overtuigen. "Ik denk dat het wel gaat lukken nu. Maar uiteindelijk bepalen de burgemeester en de raadsleden het."

Boaz vertelt verslaggever Eva de Schipper over zijn handtekeningenactie.

(foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
petitie skatebaan krabbendijke
Deel dit artikel:

Reageren