Schar, wijting en gul pas op: vissers nemen Walcherse stranden over

De laatste dagen was het weer druk op de stranden van Walcheren. Niet met badgasten, maar met vissers. Zij proberen deze dagen zoveel mogelijk schar, wijting en gul aan land te halen.

Schar wijting en gul pas op: vissers nemen Walcherse stranden over (foto: Omroep Zeeland)

Dinsdagavond trotseerden opnieuw een paar vissers de gure wind in Vlissingen. Bijten deden de vissen niet, merkte Ronald. "Maar als je op het strand bent, is dat gewoon al lekker natuurlijk. Zelfs als je geen vis vangt, is dat fijn", legt de visser uit.

De afgelopen dagen stond er elke dag zeker twintig man te vissen op het Badstrand. Het viel Ronald ook al op dat er - ook tijdens de coronapandemie - zoveel mensen naar buiten trekken, maar hij begrijpt het wel; ook hij ontvlucht op het strand even het huis, vrouw en kinderen: "Ja, dat is altijd lekker."

Lampjes

Het wordt deze dagen al vroeg donker en dus is het moeilijk om te zien of er vis aan de haak zit, maar daar hebben de vissers wat op gevonden: lampjes op de top van de hengel. Als vissers die zien bewegen, weten ze dat zij beet hebben. "Maar soms zie je het ook niet hoor", relativeert Ronald. "Dan haal je je hengel op en heb je er opeens een vis aan zitten."

Ondanks dat hij zich warm heeft aangekleed, kijkt de visser uit naar het moment dat hij weer naar binnengaat. "Dat is altijd wel de beloning als je zo'n dag aan het strand hebt gestaan", zegt Ronald. "Je slaapt ook altijd wel erg goed na een dag aan het strand."

Luister hieronder naar het gesprek met visser Ronald:

Vissen is populair in coronatijd

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen visser zeevisserij
Deel dit artikel:

Reageren