Bewoner en medewerker Mitt Hem testen positief op coronavirus, alle bewoners in quarantaine

Een bewoner en een medewerker van Mitt Hem in Zierikzee zijn positief getest op het coronavirus. Alle bewoners moeten in ieder geval tot 1 december in quarantaine. Dat schrijft Eilandzorg in een brief aan bewoners en familieleden.

Coronatest in laboratorium (foto: ANP)

Mitt Hem is een appartementencomplex van zorginstelling Eilandzorg waar mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking wonen en ouderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Hoewel de bewoners de komende tijd binnen moeten blijven, mogen zij wel één bezoeker per dag ontvangen. Bezoekers wordt gevraagd goed de handen te wassen, een mondkapje te dragen en minstens anderhalve meter afstand bewaren.

Bewoners krijgen alleen de noodzakelijke zorg. Dat betekent dat bijvoorbeeld de huishoudelijke hulp en een kapper voorlopig niet langs mogen komen. De komende tijd worden bewoners van Mitt Hem preventief getest op het coronavirus.

Het is de tweede keer dat Eilandzorg te maken krijgt met een uitbraak van het coronavirus. Begin oktober stierven vijf bewoners van zorgcentrum De Wieken in Zierikzee. In totaal werden 23 bewoners en dertig medewerkers door corona getroffen. Eerder deze maand werd die locatie coronavrij verklaard.

Meer over dit onderwerp:
Zierikzee Eilandzorg Mitt Hem
Deel dit artikel:

Reageren