Vakantie van Marie-Paul is in gevaar door nieuwe coronamaatregelen

Ze keek er al maanden naar uit, maar nu is onduidelijk of de vakantie van Marie-Paule doorgaat. Hongkong is namelijk opnieuw in lockdown nadat er opnieuw 60 coronagevallen zijn geconstateerd.

Marie-Paule Herman aan de wijn in 'haar' restaurant in Hongkong (foto: Marie-Paule Herman)

De nieuwe golf ontstond door verspreiding via nachtclubs. Die zijn nu ook weer op slot, net als bars maar de restaurants mogen open blijven voor maximaal vier personen per groep. Financieel heeft de Axelse die wijnprogramma's voor een restaurantketen maakt dus niets te klagen.

Vakantie

Toch is ze in mineur. Haar geplande vakantie naar Singapore komt door de coronamaatregelen in gevaar. In december zou ze gaan. De reis valt onder een nieuwe 'air travel bubble'. Een selecte groep passagiers mag, onder voorwaarden, reizen tussen landen die afspraken met elkaar hebben gemaakt.

"Het papierwerk is allemaal al geregeld. De travel bubble zou 22 november van start gaan, maar is nu voor twee weken uitgesteld. Ik heb 6 december mijn vlucht dus hoop dat die door gaat."

Hong Kong is inmiddels in kerstsferen gehuld. "Dat is wel mooi en leuk om te zien. En hopelijk gaat op het gegeven moment het hele coronacircus een beetje weg, zodat we er van kunnen genieten."

Marie-Paule over de lockdown in Hong Kong

Lees ook:

In het radioprogramma Zeeland komt thuis bellen we elke dag met een Zeeuw die tegenwoordig in het buitenland woont. Op woensdag bellen we met de Axelse Marie-Paule Herman in Hongkong.

Sinds ruim zeven jaar woont en werkt ze in de miljoenenstad Hongkong. Daar maakt ze voor de restaurantketen waarvoor ze werk wijnprogramma's. Maar ook laat ze zich zien tussen de gasten, vooral om wijnadviezen te geven.

Meer over dit onderwerp:
zib marie-paule herman zeeuw in buitenland
Deel dit artikel:

Reageren