Kany (8) rijdt op houten paard door Dreischor: 'Mensen vinden het wel grappig'

De afgelopen dagen reed er wel een heel speciaal paard door Dreischor. Chica, het paard van Kany de Groot, is bruin, ongeveer 1.60 meter hoog en heeft witte manen. En .. is van hout en staat op wieltjes.

Chica is namelijk een oefenpaard, gemaakt door Jeremy Harms, de vader van Kany die het paard ook voorttrekt bij de tochten door het dorp.

Met het paard kan Kany oefenen met op- en afstappen en het zadelen van paarden. "Om een echt paard niet te belasten", legt Kany uit. Ze kwam met het idee van een oefenpaard nadat zij op social media verschillende mensen met een eigen oefenpaard had gezien.

Paardenmeisje

Kany is een echt paardenmeisje. Ze rijdt ook op echte paarden en pony's. Toch kan ze nog wel wat oefening met bijvoorbeeld opstappen gebruiken.

"Het lukt wel, alleen niet bij grote paarden", zegt Kany. Om te oefenen heeft ze dan een goede aan Chica. Het houten paard is een flinke klim voor het achtjarige meisje.

Maar Chica is meer dan alleen een oefenpaard. Ze heeft samen met een vriendinnetje het paard ook al een paar keer meegenomen voor een rondje door het dorp. En dat levert dan de nodige vreemde blikken op. "Die denken dan echt van 'wat doet ze?!'. Maar ze vinden het wel grappig", vertelt Kany lachend.

Kany (8) rijdt op houten paard door Dreischor (foto: Omroep Zeeland)

Vader Jeremy heeft het oefenpaard, dat officieel een Hector heet, in een paar dagen in elkaar getimmerd nadat zijn dochter daar om gevraagd had. "Voor je kinderen heb je toch veel over?", legt de vader van het paardenmeisje uit. "Maar het viel allemaal wel mee. Leuke klus."

Het paard is om te oefenen. Jeremy merkt dat de ruiterkunsten van zijn dochter hard vooruit gaan sinds zij Chica heeft. "Ik hoef steeds minder te helpen met het singelen (het vastzetten van het zadel, red.)", aldus Jeremy. "Hij moet wel goed vastzitten, want anders schuif je er net als bij een echt paard wel af."

Meer over dit onderwerp:
Dreischor paarden les
Deel dit artikel:

Reageren