Buschauffeur schrikt van hert en rijdt op vangrail bij A58

Op de A58 bij Rilland is een lijnbus van Connexxion deels op de vangrail terechtgekomen. Volgens het vervoersbedrijf schrok de buschauffeur van een hert. De bus is van de vangrail gehaald, maar de verkeershinder duurt nog tot vanmiddag.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. In de bus zaten geen passagiers. De chauffeur is voor de zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis. Maar volgens een woordvoerder van Connexxion maakt ze het goed. Door het zien van het hert maakte ze een uitwijkmanoeuvre.

Rond 11 uur is de bus van de vangrail gehaald. Daarmee is niet meteen de verkeershinder opgelost. Rijkswaterstaat verwacht nog tot zeker 14.00 uur bezig te zijn met herstelwerkzaamheden.

De bus is van de vangrail gehaald (foto: HV Zeeland)

Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 7.15 uur op de rijbaan in de richting van Bergen op Zoom. In beide rijrichtingen zorgde dat vanmorgen voor lange files. Tijdens de berging moest het verkeer richting Vlissingen over de vluchtstrook rijden.

De vangrail moet nog worden hersteld. Het is niet nodig om de hele weg af te sluiten. Bij drukte kan het verkeer omrijden.

Meer over dit onderwerp:
A58 Ongeluk
Deel dit artikel:

Reageren