Zeeuws-Vlamingen lopen warm voor regentonnen met korting

Inwoners Zeeuws-Vlaanderen kunnen regenton met korting kopen
Inwoners Zeeuws-Vlaanderen kunnen regenton met korting kopen © Jos Clarijs
De gemeente Sluis en Hulst hadden elk 192 regentonnen besteld en die zijn allemaal gereserveerd. Daarom hebben beide gemeenten nog eens 192 tonnen besteld. De inwoners die deze week een regenton hebben besteld, kunnen die ergens in december ophalen. Daarover stuurt de gemeente nog een bericht. Voor de tweede ronde wordt een ophaaldag in januari georganiseerd.

Terneuzen bestelt nog niet bij

Ook in Terneuzen loopt de regentonnenactie storm. In die gemeente zijn alle 384 beschikbare regentonnen gereserveerd. Ook die tonnen worden in december opgehaald. Terneuzen bestelt nu nog geen regentonnen bij, maar wil eerst kijken hoeveel inwoners nu nog geïnteresseerd zijn in een regenton met korting. Wie interesse heeft kan een e-mail sturen naar regenton@terneuzen.nl.
De drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten hopen met de kortingsactie dat burgers een bijdrage kunnen leveren aan de klimaatproblematiek. Door water op te vangen in een regenton in de tuin kan overlast door hevige regenval worden beperkt. Daarnaast kan het opgevangen water gebruikt worden om planten water te geven.