Voetbalvereniging Arnemuiden gedupeerd door brand papiercontainer

De brandweer van Arnemuiden rukte uit voor brand in een papiercontainer
De brandweer van Arnemuiden rukte uit voor brand in een papiercontainer © Brandweer Arnemuiden
Bij de eerste uitruk stond de container volledig in brand. De complete inhoud van de container, die naast het complex van voetbalvereniging Arnemuiden staat, ging in vlammen op.
Voorzitter Ron Minnaar reageert aangeslagen. "De container was goed gevuld." Hij heeft zijn bedenkingen over de oorzaak. "Papier vliegt natuurlijk niet zomaar in de brand."
Papier brandt niet uit zichzelf

Gedupeerd

Minnaar kan de financiële schade nog niet inschatten, maar zegt wel gedupeerd te zijn. "Onze vereniging heeft het net als andere clubs financieel zwaar door de coronacrisis. De papieropbrengst is dan mooi meegenomen. We moeten nu achter een nieuwe container aan."
Bij de container zijn een tijd geleden camera's opgehangen. "Ik heb de beelden nog niet gezien, maar hopelijk zijn er mensen op te zien", zegt Minnaar. In een tweet meldt Arnemuiden dat de brandstichter 'een jongen/jongeman met witte sneakers, spijkerbroek en zwarte jas' goed te zien is. De handlanger zou goed te horen zijn. Volgens de tweet wordt er aangifte gedaan.
De voetbalvereniging ging deze week letterlijk van hoogtepunt naar dieptepunt. Afgelopen week vierde de club het 75-jarig bestaan en vandaag was de containerbrand.