Vooraf online boeken vóór bezoek aan patiënt in ziekenhuis Adrz

Wil je iemand bezoeken in het ziekenhuis in Goes of Vlissingen, dan moet je vanaf morgen via de website vooraf boeken. Per patiënt is maximaal één bezoeker per dag welkom. Die regels zijn er al langer, maar ze werden volgens het ziekenhuis vaak geschonden.

Admiraal de Ruyterziekenhuis (foto: Omroep Zeeland)

Volgens Ilona Wielemaker van het Adrz is de registratie vooraf ingevoerd om het bezoek te kunnen reguleren. "In de eerste coronagolf kon er helemaal geen bezoek komen. Dat willen we niet meer. Met één bezoeker per dag komen we iedereen tegemoet, maar we willen wel veilige zorg bieden." Volgens Wielemaker is de nieuwe regel genomen voor zowel de veiligheid van patiënten als medewerkers.

Bednummer

Om te kunnen boeken moet je wel weten op welk kamernummer en in welk bednummer de patiënt ligt. Bij aankomst bij het ziekenhuis moet je het bewijs van je boeking laten zien.

Bij het boeken moet je kiezen uit een tijdstip, het ziekenhuis wil zo benadrukken dat een bezoek maar ongeveer een uur mag duren. Toch is die dag maar één bezoeker welkom.

Het besluit is kortgeleden genomen dus is er weinig tijd geweest om bezoekers te informeren. Adrz gebruikt daarom de beginperiode om bezoekers te wijzen op de nieuwe regeling en bezoekers te laten wennen aan het nieuwe systeem. Er worden in de beginperiode geen bezoekers teruggestuurd die zich niet aangemeld hebben.

Teleurstellingen voorkomen

Het vooraf plannen van bezoek zorgt ervoor het ziekenhuis goed inzicht heeft in het aantal bezoekers en het moment van bezoek. Zo wordt voorkomen dat bezoekers teleurgesteld terug naar huis moeten rijden, omdat een patiënt al bezoek heeft ontvangen, of de bezoeker niet op de juiste tijd langskomt.

Wanneer mensen geen beschikking over een computer met internet hebben, vraagt Adrz ze een beroep te doen op hun omgeving. Zijn er echt geen mogelijkheden, dan kan bezoek contact opnemen met het ziekenhuis.

Meer over dit onderwerp:
ziekenhuizen Adrz corona bezoekuren
Deel dit artikel:

Reageren