Vlissingse Evelien is Oostenrijkse lockdown zat en wil weer naar buiten

Geen gedeeltelijke lockdown voor Evelien Thielen uit Vlissingen, de Oostenrijkse gemeente waar zij woont, Ehrwald, is nog steeds in totale lockdown vanwege het coronavirus. "Het is stil en saai, je wilt wel een keertje wat gaan doen, maar dat kan niet."

Evelien Thielen tijdens haar dagelijkse wandeling in de Oostenrijkse bergen (foto: Evelien Thielen)

Evelien en de Oostenrijkers gaan deze week hun derde week lockdown in. Alleen voor een kort ommetje en noodzakelijke reizen mag je daar nu naar buiten. "Ik wil graag met een vriendin gaan wandelen en bijkletsen, maar dat doe je nu via de telefoon, ik ben het een beetje beu", zegt ze.

Evelien wil graag weer lang naar buiten.

Evelien hoopt dat de scholen volgende week weer open gaan. Tot die tijd geeft ze haar dochter thuis les.

Gaan de skipistes open?

Ehrwald wordt inmiddels klaargemaakt voor de wintersport al is nog onduidelijk of de pistes open mogen. "Daar wordt nog over gediscussieerd. Het gaat niet alleen om buitenlandse toeristen, maar veel Oostenrijkers hebben geïnvesteerd in jaarkaarten en willen in de kerstvakantie komen skiën."

Om de wintersport te redden en een nieuwe lockdown te voorkomen, wil de overheid mensen massaal gaan testen. Evelien heeft zich daar voor aangemeld. "Ik wil weleens weten wat mijn status is. Al pakt dat misschien helemaal verkeerd uit en mag ik twee weken niet naar buiten. Maar het gaat om de gezondheid van jezelf en van anderen."

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.

Evelien Thielen is tien jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.

Meer over dit onderwerp:
Oostenrijk zeeuw in buitenland evelien
Deel dit artikel:

Reageren