Wethouder Goes start bestelchallenge om horeca te helpen

In Goes is een nieuwe actie opgezet om de horeca te steunen. Wethouder Cees Pille, die ermee begon, noemt het de bestelchallenge. Het werkt als volgt: je vraagt aan drie Goesenaren om iets te bestellen in de horeca, en die mensen moeten dan op hun beurt ook weer drie anderen nomineren.

Cees Pille nieuwe wethouder van Goes (foto: Omroep Zeeland)

"Zo laat je dus het vuurtje verder lopen", zegt wethouder Pille. "We willen de horeca hiermee een hart onder de riem steken." De horeca heeft het al maanden zwaar door de verplichte coronasluiting. "En er zijn heel veel bedrijven in Goes waarbij je eten af kunt halen."

De bestelchallenge gaat van start! Ik heb iets lekkers besteld bij Missie Applepie in Goes. Ik nomineer Reza Geleedst,...

Posted by Wethouder Cees Pille on Saturday, November 28, 2020

Afgelopen zaterdag gaf de wethouder de aftrap voor de challenge. "Ik heb drie mensen genomineerd en twee daarvan zijn zaterdag al naar de horeca gegaan. Hopelijk gaat het zo lopen."

De horeca heeft het hartstikke zwaar, zegt Pille. "Het is tranen trekkend. Maar er is ook hoop. We houden veel contact met ze en ik probeer elke week een paar bedrijven te bellen. Het is niet de makkelijkste tijd om een horecabedrijf te hebben."

Meer over dit onderwerp:
goes horeca corona
Deel dit artikel:

Reageren