En weer zijn de Zeeuws-Vlaamse regentonnen uitverkocht

Ze vliegen bijna letterlijk als zoete broodjes over de toonbank: regentonnen in Zeeuws-Vlaanderen. Terneuzen, Sluis en Hulst boden ze vorige week met korting aan en in mum van tijd was alles op. Hulst en Sluis bestelden in allerijl regentonnen bij en ook die zijn alweer allemaal vergeven.

De regenton die 'iedereen' wil hebben. (foto: Gemeente Sluis, Hulst, Terneuzen)

De actie begon vorige week woensdag. Sluis en Hulst hadden 192 regentonnen te vergeven, Terneuzen deed er in één keer 384. Door de vele bestellingen besloten Sluis en Hulst al snel het aantal te verdubbelen. In Hulst waren de regentonnen vrijdag al op, Sluis meldde gisteren dat ze allemaal vergeven zijn. Wethouder Rian de Feijter van Sluis is blij verrast met de grote vraag naar regentonnen. "Dat had ik niet verwacht."

Bijdrage aan klimaatprobleem

Bewustwording van de klimaatproblematiek, dat is volgens De Feijter het doel van de actie. Inwoners kunnen met de regentonnenactie een bijdrage leveren aan de klimaatproblematiek. "Door water op te vangen in een regenton kan overlast door hevige regenval worden beperkt. Het riool wordt minder belast met schoon regenwater", aldus De Feijter. Daarnaast kan het opgevangen water gebruikt worden om planten water te geven.

In Sluis komen er voorlopig geen nieuwe regentonnen bij. Inwoners van de gemeente Terneuzen kunnen misschien nog wél een regenton krijgen. De regentonnen zijn nu uitverkocht, maar de gemeente heeft gezegd bij genoeg interesse nieuwe tonnen bij te bestellen. Wie er één wil kan een e-mail sturen naar regenton@terneuzen.nl.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
regenwater regentonnen
Deel dit artikel:

Reageren