Crystal methlab in Westdorpe ontdekt, vijf mannen aangehouden

De politie heeft gisteravond in een loods aan de Kreekdreef in Westdorpe een drugslaboratorium ontdekt. In de loods werd crystal meth geproduceerd. Vijf mannen van 30, 39, 48, 53 en 56 jaar zijn aangehouden. Ze komen uit de Dominicaanse Republiek en Mexico.

De politie kwam het drugslaboratorium op het spoor na een tip. Een arrestatieteam is gisteravond de loods binnengevallen. Het vijftal zit vast in een politiecel, vandaag worden de mannen verhoord.

Cyrstal meth is één van de straatnamen voor methafetamine, een witte, kristalvormige drug die gesnoven, gerookt, geslikt en geïnjecteerd kan worden. De stof zorgt voor een langdurige roes van euforie, zelfvertrouwen en energie.

Volgens de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) stijgt de populariteit van crystal meth, waardoor ook het aantal verslaafden toeneemt.

Hoe groot het laboratorium is en hoeveel drugs er werden geproduceerd, is nog niet duidelijk. Dat moet blijken uit onderzoek. Volgens woordvoerder Alwin Don is het wel duidelijk dat het om een groot crystal methlab gaat. In het laboratorium werd niet het hele proces gedaan, maar alleen het het laatste stuk. Een halffabricaat kwam binnen en daar werd verkoopbare meth van gemaakt.

"Het politieteam Landelijke Faciliteit en Ondersteuning houdt eerst een schouw, dan wordt onderzoek gedaan en vervolgens wordt het laboratorium ontmanteld. In de loop van de dag wordt duidelijk hoe groot het laboratorium is", aldus Don.

Mogelijk drugsafval in mestkelder

Ook het team Milieu van de politie doet onderzoek, omdat drugsafval mogelijk naar een voormalige mestkelder onder de loods werd gebracht. Op het terrein waar de inval werd gedaan staan behalve een woning meerdere loodsen. Het laboratorium is in de achterste loods op het terrein aangetroffen.

Meer over dit onderwerp:
112 Westdorpe drugslab crystal meth
Deel dit artikel:

Reageren