Jacqueline van den Hil uit Goes op 25ste plaats VVD-kandidatenlijst

Jacqueline van den Hil uit Goes staat op de 25ste plaats op VVD-kandidatenlijst voor de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ze maakt een goede kans om in de Tweede Kamer gekozen te worden. De Middelburgse wethouder Chris Simons staat op de 46e plaats van de lijst.
Jacqueline van den Hil uit Goes mogelijk voor de VVD in de Kamer
Jacqueline van den Hil uit Goes mogelijk voor de VVD in de Kamer © Jacqueline van den Hil (Facebook
Van den Hil is locatiemanager van het centrum voor revalidatie en zorg Ter Valcke in Goes, onderdeel van zorgorganisatie SVRZ. Haar 25e plek op de kandidatenlijst betekent een vrijwel zekere plek straks in de Tweede Kamer. De VVD schommelt in recente peilingen tussen de 39 en 45 zetels. Bij kabinetsdeelname schuiven mensen op de lijst door naar ministers- en staatssecretarisposten en daarmee maakt ook wethouder Simons in theorie kans op een zetel.

Vertrekkers

De lijst wordt aangevoerd door minister-president Mark Rutte. De nummer twee is minister Tamara van Ark. De hoogste nieuwkomer, op de twaalfde plaats, is Eelco Heinen die nu fractiemedewerker is. Van de 32 VVD-Kamerleden zullen er 17 vertrekken. Onder hen de huidige fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, minister Sander Dekker, staatssecretaris Barbara Visser en de Zeeuwse Kamerlen André Bosman en Tobias van Gent.
De definitieve lijst moet nog worden vastgesteld door de leden. De VVD is nu met 32 zetels in de Tweede Kamer de grootste partij.
Middelburg wethouder Chris Simons VVD
Afbeelding ter illustratie © Gemeente Middelburg - vrij te gebruiken