Nep-monteur opgepakt voor diefstal bij hoogbejaarde vrouwen

Een 58-jarige man uit Hoogerheide is onlangs in Goes aangehouden omdat hij mogelijk meerdere bejaarde vrouwen heeft bestolen. Dat gebeurde in Arnemuiden, Middelburg, Kloetinge, Fijnaart en Prinsenbeek. De verdachte is vorige week woensdag opgepakt.

Man aangehouden na meerdere babbeltrucs (foto: Politie Zeeland)

Volgens de politie ging de man 'slinks' te werk. Hij deed zich bij hoogbejaarde vrouwen onder meer voor als Cv-monteur en kwam zo binnen bij de slachtoffers. De vrouwen werden afgeleid en daarna ging de man er met contant geld en juwelen vandoor.

Onderzoek liep al langer

De recherche deed al langer onderzoek naar de tien aangiften die waren binnen gekomen. Daarbij werd het tv-programma Opsporing Verzocht ingeschakeld. In het programma ging het over een insluiping in Fijnaart. Toen ging het balletje rollen.

De 58-jarige man uit Hoogerheide is aangehouden en zijn auto in beslag genomen. De verdachte blijft voorlopig vast zitten.

Vaker babbeltrucs

De politie meldt dat diefstal door babbeltrucs steeds vaker voorkomen. Criminelen doen zich bijvoorbeeld voor als meteropnemer of een reparateur en stelen geld of andere goederen. Ook bij pinautomaten worden regelmatig babbeltrucs gebruikt.

Meer over dit onderwerp:
112 babbeltruc
Deel dit artikel:

Reageren