Geen Sinterklaas, maar wel cadeaus voor bewoners Bachten Dieke

Omdat Sinterklaas ook thuis blijft kwam hij zelf niet hoogstpersoolijk langs, maar stuurde de goedheiligman Bep En Truus naar woonzorgcentrum Bachten Dieke in Terneuzen. Al gaan veel activiteiten deze maanden niet door, medewerkers wilden de bewoners toch een fijne middag laten beleven. Al moest dat in meerdere etappes.

Per etage zijn de bewoners aan de beurt waardoor er voldoende ruimte is om afstand te houden. "We vonden het belangrijk dat mensen toch nog iets leuks hebben in deze tijd," zegt Anniek Harreman van Bachten Dieke. "We moeten goed rekening houden met de regels, maar aan de gezichten te zien heeft iedereen het naar hun zin."

Halve garen

"Het zijn halve garen die twee," lacht een bewoner wanneer Bep en Truus de zaal in komen lopen. Hij vindt het fijn dat er toch nog iets wordt georganiseerd. "Het is een erg leuke middag."

Het komische duo geeft alle bewoners een persoonlijk cadeau waarna er nog een bakje koffie met amandelstaaf volgt. "Het eten krijgen ze vanavond op de kamer en dat doen we ook bij kerst," aldus Anniek Harreman. "Kerst komt er aan en ook dan gaan we weer wat bijzonders doen voor de bewoners."

Bep en Truus delen de kadootjes uit (foto: Omroep Zeeland)

Deel dit artikel:

Reageren