Vakbond FNV wil staking bij Intervence

Vakbond FNV Jeugdzorg wil volgende week dinsdag, 8 december, een staking houden bij jeugdbeschermingsorganisatie Intervence. De vakbond heeft aan alle Zeeuwse gemeenten een ultimatum gesteld.

Er komt een staking bij Intervence (foto: Omroep Zeeland)

De FNV heeft een eisenpakket op tafel gelegd dat voor maandag 21.00 uur ingewilligd moet worden. Op dinsdag zal worden gestaakt 'om dat alles kracht bij te zetten.' De actie is waarschijnlijk op de Grote Markt in Middelburg. De staking wordt aangekondigd in een brief aan de leden.

Onrust

Bij Intervence heerst sinds dinsdag grote onrust nadat bekend werd dat de organisatie vanaf januari wordt opgedoekt. De dertien Zeeuwse gemeentes, verantwoordelijk voor het betalen van de jeugdzorg, hebben besloten geen nieuw contract af te spreken met Intervence. Ze trekken daarmee in feite de stekker uit de organisatie.

Voor de honderd medewerkers geldt een overgangsperiode van ruim een half jaar waarin ze gewoon doorbetaald worden. In de overgangsperiode wordt geprobeerd ze onder te brengen bij een van de drie organisaties die de taken van Intervence overnemen. Dat zijn het Leger des Heils Briedis en WSG. Een deel van het personeel wordt ontslagen.

Eisenpakket

De eisen van de FNV zijn onder meer dat het besluit met drie maanden moet worden wordt uitgesteld en dat alle relevante stukken op tafel moeten komen. Daarnaast wil de vakbond een financiële garantie voor het betalen van de lonen van de medewerkers en eventuele afvloeiingsregelingen, mocht de organisatie uiteindelijk echt opgedoekt worden.

De noodzakelijke zorg zal dinsdag gedurende de staking wel gewoon doorgaan, meldt de vakbond.

Meer over dit onderwerp:
jeugdzorg Intervence
Deel dit artikel:

Reageren