Uitbreiding voor wielerploeg Middelkamp; Lars Oreel komt erbij

ZRTC Theo Middelkamp uit Goes heeft acht renners toegevoegd aan de selectie voor het wielerjaar 2021. "We krijgen een selectie met 23 renners. Dat is voor ons een ongekende luxe", laat ploegleider Ad Polak weten. Eén van de nieuwe renners voor volgend seizoen is Lars Oreel uit Goes.

ZRTC Theo Middelkamp traint voor Omloop van de Braakman in 2017 (foto: Omroep Zeeland)

Oreel (21) kwam dit seizoen uit voor Team Reggeborgh, maar heeft laten weten dat hij volgend seizoen voor Middelkamp gaat rijden. "Lars is vierdejaars belofte en wil via ons toch nog een keer de stap maken naar een continentale ploeg", aldus Polak.

Opleiding

Uit de eigen opleiding worden de junioren Arjen van Damme (Yerseke), Jurgen Mesu (Middelburg) en David Michielsen (Nieuwdorp) doorgeschoven naar de beloftenploeg.

Ook wordt Thomas Verdonck uit Wouwse Plantage aan de beloftenploeg toegevoegd. Verdonck komt over van de Zuidwesthoek en is eerstejaars belofte.

Lars Oreel rijdt in 2021 in het shirt van ZRTC Theo Middelkamp (foto: Destil-Parkhotel Valkenburg)

Ook in de eliteploeg komen er enkele nieuwe renners bij.

België

Sam van de Mierop (29) komt over van het Belgische SV Kontich. Hij is geen onbekende voor Middelkamp, want de renner uit Schoten deed in 2018 als gastrenner mee in de Ronde Guyana.

De Belg Nick De Landtsheer (29) uit Hoboken begint bij Middelkamp weer met koersen na enige tijd van afwezigheid in het peloton.

Sprinter Frenky van der Vorst (23) komt over van HSK Trias uit Leiden. Volgens Polak hebben de renners voor Middelkamp gekozen vanwege de training en begeleiding bij de Bevelandse club.

Ad Polak, ploegleider ZRTC Theo Middelkamp (foto: Omroep Zeeland)

Er zijn geen renners vertrokken. Polak (foto) gaat met veel vertrouwen aan het nieuwe seizoen beginnen. "Op deze manier worden we weer de club van weleer en gaan we landelijk echt een rol spelen. Corona heeft ons niet klein gekregen."

Polak vormt samen met Nathan Traas (fysiotherapeut/trainer) en Jens Voet (bewegingswetenschapper) de staf van de wielerploeg. Middelkamp komt uit in de clubcompetitie van de KNWU en wil graag naar de topcompetitie promoveren.

Deel dit artikel:

Reageren