Hoek en GOES krijgen hun zin: nieuwe competitie na winterstop

Hoek en GOES spelen zodra het amateurvoetbal wordt hervat in een nieuwe aangepaste competitie. Er gaat gespeeld worden in halve poules en alle resultaten van voor de tweede coronagolf worden geschrapt. Dat heeft de KNVB zojuist bekendgemaakt.

Jelle Klap (links) van GOES en Kyle Doesburg (rechts) van Hoek (foto: Orange Pictures)

In november inventariseerde de voetbalbond bij onder andere de hoogst spelende amateurclubs hoe zij de competitie wilden hervatten als dat weer mag. Clubs konden kiezen uit drie scenario's.

De drie scenario's

  1. Uitspelen van de reguliere competitie
  2. Spelen van een halve competitie (tweede seizoenshelft)
  3. Spelen in halve poules, hele competities met beperkte nacompetitie

GOES en Hoek lieten weten dat ze beide voor het derde plan van de KNVB wilden gaan. Zeventig procent van de voetbalclubs dachten er zo over en dat is een belangrijke reden geweest voor de bond om ook daadwerkelijk voor dat plan te gaan.

Rik Impens aan de bal in het laatste duel van Hoek tegen Sportlust'46 voor de coronabreak (foto: Orange Pictures)

Hoe gaat de hervatting van het amateurvoetbal er voor Hoek en GOES uitzien?

De KNVB gaat ervan uit dat halverwege januari kan worden begonnen aan de nieuwe competitie. De Derde Divisie, waarin de Zeeuwse clubs actief zijn, wordt in twee poules van negen teams verdeeld. Die indeling wordt gedaan op basis van geografie. In die poule spelen alle clubs een thuis -en uitwedstrijd tegen elkaar en wordt doorgetrokken tot het weekend van 20 juni.

Hoek en GOES komen de volgende zeven clubs tegen in de nieuwe competitie: Barendrecht, FC Lisse, ODIN'59, Sportlust '46, SteDoCo, Ter Leede en VVSB.

Ruben Hollemans en Stefan de Bert na een doelpunt van Staphorst (foto: Orange Pictures)

Voor de rest van de amateurclubs is het nog even wachten op uitsluitsel. Pas wanneer de nieuwe kabinetsmaatregelen bekend worden gemaakt, gaat de KNVB beslissen over de clubs die lager spelen dan de Hoofdklasse.

Meer over dit onderwerp:
voetbal HSV Hoek VV GOES Derde Divisie
Deel dit artikel:

Reageren