Hoteleigenaar laat chefs uit de regio koken voor zijn hotelgasten

Om de Zeeuwse horeca een hart onder de riem te steken, heeft Boutique Hotel Eleanor in Middelburg de keuken geopend voor chefs van restaurants uit de regio. Met een speciaal arrangement kunnen gasten van het hotel kennismaken met gerechten uit verschillende Zeeuwse keukens.

Edwin Vinke van tweesterrenrestaurant de Kromme Watergang is een van de chefs. Hij maakt een fruits-de-mer-menu. De sterrenchef is enthousiast over de samenwerking met Eleanor "Het is heerlijk om weer in de keuken te staan", zegt hij. "Lekker weer de druk erop na zes weken niet meer in de keuken te hebben gestaan."

Edgar Stemmerich van Boutique Hotel Eleanor kwam op het idee nadat restaurants wederom de deuren moesten sluiten door de coronamaatregels. "Op deze manier kunnen ze toch hun gasten ontvangen, maar dan bij ons." Het hotel van Stemmerich heeft 14 kamers waardoor ze 28 gasten mogen ontvangen. "De regel is wel dat het alleen mag met een overnachting. dus daar houden we ons aan."

Speciaal menu

Ook de chefs van restaurant Kale & de Bril, Meliefste, FINE Veere en restaurantje Nummer 7 gaan later deze maand een speciaal menu maken voor de gasten van het hotel.

Gasten genieten van hun fruit de mer (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Walcheren actie horeca
Deel dit artikel:

Reageren