Zeeuwse Adrienne ziet in Australië de kans op bosbranden toenemen

Bij Adrienne Verburg in Australië werd het vandaag 40 graden, waardoor het gevaar op bosbranden met de minuut toeneemt. De geboren Kortgeense woont sinds een aantal jaren down under en heeft samen met haar vriend meerdere brandweerwagens om branden te bestrijden.

Adrienne Verburg (foto: Omroep Zeeland)

Verburg hoopt dat er na jaren van droogte eindelijk eens regen valt tijdens de zomerperiode, want haar koeien brengen haar zorgen. Door de droogte heeft ze het afgelopen jaar al meerdere dieren moeten verkopen. De koeien die er nog zijn, moeten constant worden bijgevoederd. "Het kost daardoor handen vol geld."

'Door droogte zijn de koeien in de buurt'

De koeien van Verburg staan niet in een omheind veld, maar lopen los rond haar woning. In het verleden moest ze daardoor regelmatig opzoek naar de dieren, maar door de droogte zijn ze bijna altijd in de buurt. "Ze blijven waar hun voerbak en waterpunt staat."

Afgelopen najaar moest Verburg nog een paar dagen zoeken naar haar dieren. In oktober waren er grote stormen in de omgeving waar ze woont. De beesten hadden daardoor voldoende eten en drinken om kilometers van huis weg te lopen.

Adrienne vertelt in Zeeland Komt Thuis over de droogte en de werkzaamheden

De koeien van Adrienne Verburg (foto: Omroep Zeeland)

Adrienne Verburg uit Kortgene ging begin 2016 naar Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot te blijven. Op het moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren