'Plan voor oplossen probleem opgeheven Intervence ligt klaar'

'Plan voor oplossen probleem opgeheven Intervence ligt klaar'
'Plan voor oplossen probleem opgeheven Intervence ligt klaar' © Omroep Zeeland
Stichting Intervence
Stichting Intervence
Het plan van de gemeenten behelst dat vanaf 1 januari kinderen en gezinnen worden geholpen door het Leger des Heils, Briedis en WSG (William Schrikker Groep). Vader: "Dat zijn alle drie gecertificeerde instellingen (G.I.'s) die die zorg goed kunnen oppakken. En medewerkers van Intervence die niet meer voor Intervence willen werken, kunnen bij die G.I.'s gaan werken".

'Duurt misschien wel negen maanden'

Vader wees er nadrukkelijk op dat er een overgangsperiode is afgesproken. Binnen die periode moet volgens hem alles geregeld kunnen worden. Medewerkers van Intervence worden in die periode ook nog betaald door de Zeeuwse gemeenten. "Dat zijn we contractueel verplicht totdat alle juridische stappen zijn doorlopen en alles goed is geregeld, zodat het Leger des Heils, Briedis en WSG (William Schrikker Groep zelfstandig de zorg op zich kunnen nemen. En dat kan nog wel zes tot negen maanden duren voordat dat allemaal voorbij is". Vader benadrukte dat de zorg voor het kind en het gezin voorop blijft staan.

Ultimatum

Juist daarover hebben de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Inspectie Justitie en Veiligheid grote zorgen. Ze hebben de Zeeuwse gemeenten een ultimatum gesteld. Binnen nu en enkele dagen moet er een gedegen plan op tafel komen, waarin onder meer tot in detail uitgewerkt staat op welke manier de continuïteit aan de cliënten gegarandeerd kan worden.

Achter de schermen

Wethouder Carla Doorn van Middelburg zei gisteravond in een speciaal ingelaste commissievergadering over Intervence dat een projectgroep achter de schermen hard bezig is met het uitwerken van een gedetailleerd plan.

Goedkeuring inspecties nodig

Lukt dat niet op tijd dan kunnen de Zeeuwse gemeenten geen definitief besluit nemen over Intervence op 15 december. Daarvoor is namelijk goedkeuring van beide inspecties nodig.

Lees ook: