Marion neemt je mee op safari door de stad

Marion neemt je mee op safari door de stad
Marion neemt je mee op safari door de stad © Omroep Zeeland
Marion neemt je mee op safari door Middelburg
Afgelopen zomer was Marion enthousiast aan het fotograferen in haar stadstuintje, en kwam ze op het idee om hier meer mee te doen. "Ik zag een prachtig lieveheersbeestje en fotografeerde, in een close-up, mieren die bladluizen aan het melken waren. Toen dacht ik: dit moet ik niet alleen voor mezelf houden."
Ze begon een eigen Instagrampagina, Op safari in de stad, en zette haar foto's erop. "Nu loop ik elke week door de stad, op zoek naar mooie natuur, plantjes en dieren. En daar maak ik foto's van. Je komt echt veel meer moois tegen dan je zou denken, als je maar goed oplet."

Botanisch stoepkrijten

Ze doet ook aan botanisch stoepkrijten. "Dat kwam ik ergens op social media tegen", lacht ze. "Als ik een mooi plantje zie, zoek ik op welke het is. En dan zet ik met stoepkrijt de naam erbij in de hoop dat mensen er even bij stilstaan en ervan genieten."
Marion schrijft de namen van plantjes die ze tegenkomt tijdens haar safari met stoepkrijt op de straat.
Marion schrijft de namen van plantjes die ze tegenkomt tijdens haar safari met stoepkrijt op de straat. © Omroep Zeeland
Ze laat ook af en toe een plantje achter op straat, als cadeautje. "Gewoon een stekje bijvoorbeeld of een zelfgekweekt plantje. Die doe ik in een kartonnen bekertje met een kaartje er aan. Mensen mogen deze dan meenemen." En dat gebeurt ook, merkt ze aan de reacties. "Ja, ik heb een paar keer leuke reacties gehad. Als het plantje niet gevonden wordt, haal ik het weer weg. Ik wil geen rotzooi achterlaten."