Terneuzen krijgt eigen letters (en neuzen) waar je mee op de foto kunt

De letters (en neuzen) waar je straks mee op de foto gezet kan worden
De letters (en neuzen) waar je straks mee op de foto gezet kan worden © Gemeente Terneuzen
Voor Terneuzenaren die het niet kunnen geloven; het gaat niet om een erg vroege 1-aprilgrap, zo laat de Wijkraad Binnenstad Terneuzen weten. En je kunt er ook niet omheen. "Vijf elementen van maar liefst twee meter hoog. Een fotomomentje waard", aldus de wijkraad op Facebook.
De blikvanger is bedacht, omdat bewoners in de omgeving van de Oostkolk wat meer kleur in de omgeving wilden. "Het dient als blikvanger om de wat enigszins saaie uitstraling rond de kolk en het Stadhuisplein te doorbreken", zegt Joan Meijer van de wijkraad. Gehoopt wordt dat veel mensen foto's maken en die vervolgens delen op social media.

'Niet origineel, maar plaatsnaam leent zich ervoor'

De wijkraad geeft toe dat het idee niet origineel is, "maar als je toch een plaatsnaam hebt die zich hier voor leent, doen toch?" De letters zullen niet altijd op het Stadhuisplein te zien zijn. Bij evenementen kunnen de letters en de neuzen verplaatst worden. Wanneer de letters te zien zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Meijer houdt het op "een aantal weken".
Ruim twee jaar geleden kwam ook Hulst met het idee om verrijdbare letters in de gemeente neer te zetten, waar iedereen mee op de foto kan. Gekozen werd voor de letters Inulst, een verwijzing naar het Hulster dialect.
Joan Meijer over de letters die straks in Terneuzen te zien zijn