Grootste hospitaalschip ter wereld vaart door Zeeland

De Global Mercy
De Global Mercy © Mercy Ships
De reis naar Antwerpen duurt ongeveer acht weken. Het nieuwe schip is 174 meter lang en telt 12 verdiepingen. Op het schip komen 199 ziekenhuisbedden en zes operatiekamers. Het is het eerste hospitaalschip dat hulporganisatie Mercy Ships zelf laat bouwen. Tot nu toe gebruikte de organisatie omgebouwde schepen.

Medische apparatuur

In het voorjaar wordt in de haven van Antwerpen de medische apparatuur in het schip gebouwd. De Global Mercy vaart daarna naar Afrika om hulp te bieden aan de armste landen op het continent.
De Global Mercy
De Global Mercy © Mercy Ships
De Global Mercy biedt gratis chirurgische behandelingen door ervaren artsen. Volgens de organisatie zorgen die operaties er vaak ook voor dat kinderen weer naar school kunnen en vaders en moeders weer kunnen werken. De hoop en de verwachting van Mercy Ships is dat er door chirurgische ingrepen in vijftig jaar 150.000 levens veranderen.
De bemanning van de Global Mercy, waaronder de chirurgen en verpleegkundigen, bestaat uit meer dan zeshonderd vrijwilligers. Wanneer het schip precies door Zeeland vaart, is nog niet bekend. De verwachting is in het voorjaar van 2021.