Nieuwjaarsduik in coronatijd: 'Je kunt gaan voor de nieuwjaarsdoop'

Huib Nortier zou dit jaar voor de vijftiende keer meedoen aan de nieuwjaarsduik op Westenschouwen. De inwoner van Burgh-Haamstede twijfelt of hij hij een 'wilde duik' neemt of een jaar overslaat. Organisator Leen Rademaker heeft een alternatief: "Je kunt gaan voor de nieuwjaarsdoop."

Door corona zijn de nieuwjaarsduiken in Zeeland al enige tijd geleden afgelast en dinsdag riep de Reddingsbrigade mensen op om niet zelf een nieuwjaarsduik te organiseren. Vooral de veiligheid is volgens de organisator van de duik op Westenschouwen een groot probleem. Leen Rademaker: "Er zijn totaal geen voorzorgsmaatregelen genomen. We hebben bijvoorbeeld geen vervoer op het strand. Ook bij een verstuikte enkel moet je van het strand afgedragen worden. De ambulance kan daar niet komen dus het is echt gevaarlijk."

Deelnemer Huib Nortier onderkent het gevaar, maar de twijfel blijft. "Als ik het verhaal van Leen Rademaker hoor, snap ik dat het natuurlijk geen goed idee is. Het is niet verstandig om te doen, maar je weet nooit hoe het loopt. Een mens zoekt altijd de grens op", grinnikt Nortier.

Organisator Leen Rademaker verzorgt de alternatieve nieuwjaarsduik voor deelnemer Huib Nortier (foto: Omroep Zeeland)

Dat blijkt als Rademaker hem de "alternatieve nieuwjaarsduik uit blik" aanbiedt. Die uitdaging neemt hij sportief aan. "Gelukkig nieuwjaar", zegt hij lachend nadat hij een plons koud zeewater over zijn hoofd gegooid heeft gekregen.

Deel dit artikel:

Reageren