Zwinstedenloop dit jaar virtueel in eigen omgeving

De 27ste editie van de Zwinstedenloop in Sluis wordt dit jaar digitaal gelopen. De hardloopwedstrijd stond op 21 maart gepland, maar de organisatie concludeert dat het in de gebruikelijke vorm niet kan doorgaan in verband met de coronamaatregelen.

Beeld uit Zwinstedenloop 2017 (foto: Omroep Zeeland)

Daarom komt er voor het eerst een virtuele versie waarbij deelnemers in hun eigen omgeving de wedstrijd lopen. Voor het eerst mogen ook wandelaars zich inschrijven voor de Zwinstedeloop.

Volgens de organisatie is de beslissing genomen, omdat het er naar uit ziet dat er ook in maart nog geen evenementen kunnen worden georganiseerd. Vorig jaar ging de Zwinstedeloop ook al niet door voor het toen nog dreigende coronavirus.

Eigen omgeving

In de week van 21 tot en met 28 maart gaan de lopers in hun eigen omgeving de gekozen afstand rennen of wandelen. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de 5 en 10 kilometer en de halve marathon.

Volgens de organisatie is een app of sporthorloge genoeg om mee te doen aan de virtuele editie. Deelnemers registreren hun traject en kunnen die uploaden naar de website van de Zwinstedeloop, waarna een uitslag wordt opgemaakt.

Ieder jaar heeft de wedstrijd een goed doel. Dit jaar is dat zorgcentrum Rozenoord in Sluis.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Sluis Zwinstedeloop
Deel dit artikel:

Reageren