Drugsrijder tegen de lamp door valse kentekenplaten

Een drugsrijder liep vannacht in Clinge tegen de lamp doordat hij rondreed met valse kentekenplaten. De 49-jarige man was naast zijn drugsgebruik ook onder invloed van alcohol, had geen geldig rijbewijs en hij kon zich bovendien niet legitimeren.

Met dit apparaat wordt drugs in het speeksel getest (foto: Omroep Zeeland)

Surveillerende agenten die hem zagen rijden, voerden het kenteken in en kwamen erachter dat het kenteken niet overeenkwam met de auto waar ze op bevestigd waren. Toen ze de auto vervolgens iets voor middernacht op de 's-Gravenstraat in Clinge aan de kant van de weg zetten voor een controle, roken ze een dranklucht.

THC, amfetamine en cocaïne

Ze lieten hem blazen en daaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Op het politiebureau namen ze naast een ademanalysetest ook een speekseltest af. Daarbij testte de 49-jarige verdachte positief op het gebruik van THC (de werkzame stof in hasj en wiet), amfetamine en cocaïne.

Om te achterhalen hoeveel van deze verschillende soorten drugs de man in zijn systeem had op dat moment, heeft een GGD-arts een bloedproef afgenomen. De verdachte zit nog vast voor verhoor.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen politie 112 Clinge drugs
Deel dit artikel:

Reageren