Zeeuwse zorgmedewerkers geven gehoor aan vaccinatie-oproep, maar er is nog plek

Het loopt storm met aanvragen voor een vaccinatie-afspraak bij de GGD. Landelijk zijn bijna alle beschikbare plekken voor medewerkers in de verpleeghuiszorg volgeboekt. In Zeeland is er nog wel plaats. Tot nu toe hebben ruim 6.000 Zeeuwen een afspraak gemaakt.

Driekwart van het aantal vaccinatie-afspraken is geboekt in Zeeland (foto: Omroep Zeeland )

Zo'n 75 procent van de Zeeuwse zorgmedewerkers heeft gehoor gegeven aan de uitnodiging die ze hebben ontvangen voor een coronavaccinatie, meldt de GGD Zeeland. Dat maakt dat er nog 1.800 plekken over zijn. De meeste afspraken zijn nog beschikbaar op de priklocatie in Terneuzen.

Schaarste aan vaccin

Ook als de plekken uiteindelijk allemaal volgeboekt zijn, komen er voorlopig toch geen extra momenten bij. Vanwege de schaarste aan vaccins is dat niet mogelijk. Wanneer zorgmedewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen een afspraak willen maken, maar de beschikbare tijdslots zijn vol, dan moeten ze een naam en telefoonnummer achterlaten. Ze ontvangen een sms als er weer nieuwe vaccins beschikbaar zijn.

Het vaccineren van zorgmedewerkers start in Terneuzen op 25 januari. In Goes gaat het prikken al op 15 januari van start. Afgelopen woensdag werd de eerste Zeeuw ingeënt al tegen corona. IC-verpleegkundige Manon Riemens uit Terneuzen kreeg in ziekenhuis ZorgSaam de vaccinatie.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
GGD Zeeland vaccinatie corona
Deel dit artikel:

Reageren