Vaccinatiestraat Zeelandhallen bijna klaar voor gebruik

De opbouw van de vaccinatiestraat van de GGD in de Zeelandhallen is vandaag klaar. Dan hebben de medewerkers volgende week nog de tijd om alles 'droog' te oefenen voor op 15 januari de eerste vaccinatie wordt gezet in de hal.

Mensen komen op afspraak binnen en hoeven zo niet te lang te wachten. Na aanmelding worden ze naar een van de vaccinatiestraten gestuurd waar het prikken wordt gedaan. Daarna moet degene die gevaccineerd is nog een kwartier blijven ter observatie. Daar zijn speciale wachthokjes voor gemaakt achter de prikplaats.

Volgens GGD projectleider vaccinatie Jan Ducaat is een kwartier wachten nodig omdat er zeer incidenteel een reactie kan zijn op het vaccin. Dat gebeurt alleen in dat eerste kwartier. "Je weet als je daarna weggaat dat alles in orde is", legt de projectleider uit.

Later opschalen

In totaal zijn er twaalf vaccinatiestraten gebouwd in een hal bij de Zeelandhallen. Eerst gaan er twee straten open omdat er nog maar relatief weinig vaccins beschikbaar zijn. Als er daarna kan worden opgeschaald, dan staat de hele infrastructuur al om dat te kunnen doen.

De GGD gaat in de Zeelandhallen zorgmedewerkers uit de ouderenzorg en gehandicaptenzorg vaccineren. Van de eerste lading vaccins kunnen achtduizend Zeeuwse zorgmedewerkers worden gevaccineerd. Zesduizend van die plekken zitten al vol. Wanneer Zeeuwen aan de beurt zijn die niet in de zorg werken, is nog niet bekend.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
GGD corona vaccin
Deel dit artikel:

Reageren