Zelfs windsurfers kunnen tijdens corona online terecht

Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam gaat vanaf komend voorjaar een online wedstrijd houden voor windsurfers. Organisator Rick Jendrusch uit Scharendijke wilde er zelfs een Europees kampioenschap van maken, maar dat zag de internationale watersportbond IFCA niet zitten.

"We willen die gasten iets bieden, want ze trainen toch het hele jaar", zegt Jendrusch. "Ze kunnen iedere drie maanden één filmpje uploaden dat door een jury beoordeeld wordt. Dan ontstaat er een ranking."

Net als veel andere sporten ligt ook het windsurfen stil, terwijl er momenteel veel animo voor de sport is. Eigenlijk zou in oktober tijdens het jaarlijkse evenement Dam-X het Europees kampioenschap freestyle windsurfen gehouden. Dat ging - vanwege corona - niet door.

Smokkelen

Jendrusch wilde van zijn online wedstrijd eigenlijk een Europees kampioenschap maken, maar dat zag de watersportbond IFCA niet zitten. "Ze wilden het evenement geen officiële titel geven omdat ze nog niet zo bekend zijn met video's en bang zijn voor smokkelen. Ze hadden liever een EK op locatie waar de deelnemers tegen elkaar varen. Met een jury erbij. "

De inschrijving voor de online wedstrijd is nog niet geopend, maar Jendrusch hoopt dat er veel internationale surfers meedoen, die normaal aan Dam-X zouden deelnemen. "Omdat het belangrijk is dat ze zich laten zien, voor hun sponsoren. Dan is dit een mooie mogelijkheid."

Deel dit artikel:

Reageren