Kerkhove verslaat Japanse Nara in kwalificatietoernooi Australian Open

Het hoofdtoernooi van de Australian Open is voor Lesley Pattinama-Kerkhove een stapje dichterbij gekomen. De uit Zierikzee afkomstige tennisster versloeg in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi Kurumi Nara uit Japan in twee sets: 6-4, 6-4.

Lesley Pattinama-Kerkhove in actie eerder dit jaar (foto: Orange Pictures)

Kerkhove, die zestien plekken lager op de wereldranglijst staat dan Nara, pakte twee servicebeurten af van de Japanse en legde zo de basis om de eerste set te winnen. In de tweede set herhaalde ze dat kunstje. Bij het eerste match point was het meteen raak en trok ze de partij definitief naar zich toe.

In de tweede kwalificatieronde neemt Kerkhove het dinsdag of woensdag op tegen Lesia Tsurenko uit Oekraïne. Zij is als dertigste geplaatst tijdens dit kwalificatietoernooi. Kerkhove is ongeplaatst.

Kerkhove plaatste zich nog nooit voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. Ze moet in de kwalificaties drie rondes overleven.

Dubai

Het kwalificatietoernooi van de Australian Open wordt dit jaar niet in Australië maar in Dubai gespeeld. Daar is voor gekozen omdat daar de maatregelen tegen het coronavirus een stuk minder streng zijn.

Mocht Kerkhove kwalificatie afdwingen, vliegt ze met de andere gekwalificeerden in speciaal voor hun gereserveerde vliegtuigen naar Melbourne, waar ze dan eerst twee weken in quarantaine gaat voordat het toernooi op 8 februari begint.

Meer over dit onderwerp:
Zierikzee tennis Lesley Pattinama-Kerkhove
Deel dit artikel:

Reageren