Weer een Michelinster voor Sergio Herman

Le Pristine, het nieuwste restaurant van Sergio Herman, heeft een Michelinster gekregen. De Zeeuws-Vlaamse kok opende het restaurant in Antwerpen vorig jaar juli. In de culinaire gids die Michelin vandaag voor Belgiƫ en Luxemburg publiceerde staan meer Belgische sterrenrestaurants met een Zeeuws tintje.

Sergio Herman (foto: Peter Paul de Meijer)

Zo behoudt restaurant The Jane in Antwerpen, ook door Sergio Herman opgezet en met Nick Bril uit Terneuzen als chef-kok, zijn twee sterren. Ook restaurant Het Gebaar in Antwerpen van chef-kok Roger van Damme uit Sluis behoudt zijn ster. En ook Cuines,33 in Knokke, waar Edwin Menue uit Oostburg achter het fornuis staat, staat met één ster in de Belgische gids.

'Italiaanse romantiek met Zeeuwse ziltigheid'

Over Le Pristine staat in de Michelingids van 2021: "Sergio Herman drukt met Le Pristine zijn stempel op het Antwerpse modekwartier." In het 'eigentijdse Italiaanse' restaurant 'associëren' de koks - waaronder Thomas d'Hooghe uit Hulst - 'Italiaanse romantiek en Zeeuwse ziltigheid met gevoel.' "Antwerpen heeft er een topmodel bij!"

The Jane met chef Nick Bril, archieffoto (2015) (foto: ANP)

Ook over The Jane niets dan lof in de gids. Zo schrijven de makers: "The Jane is uniek in de Benelux." En: "Nick Bril neemt uw smaakpapillen naar Zuid-Amerika, naar Azië, naar de zevende hemel!"

'Het moet allemaal top zijn'

Op de vraag of hij met Le Pristine ook op sterrenjacht zou gaan, zei Sergio Herman bij de opening in juli vorig jaar: "Het moet gewoon allemaal top zijn. Het eten, de service, alles. En dan komen die reacties vanzelf maar dat is zeker niet het belangrijkste. Mensen moeten hier een fijne tijd hebben."

Sergio Herman heeft met zijn restaurants in België en Nederland op dit moment zes sterren verzameld. Behalve zijn drie Belgische sterren, twee van The Jane en de nieuwe ster van Le Pristine, heeft hij nog eens drie sterren in de Nederlandse Michelingids: twee voor Pure C en één voor AIRrepublic, alle twee de Nederlandse sterrenrestaurants van Sergio Herman zijn gevestigd in in Cadzand.

Michelingids lovend over chef Roger van Damme uit Sluis (foto: Roger van Damme)

Over chef-kok Van Damme van restaurant Het Gebaar zeggen de makers van de gids: "Roger van Damme is een notoriëteit als het op desserts aankomt. Bij Het Gebaar eet u wellicht de beste nagerechten die men in België vindt!" En: "Het oog voor detail van chef Van Damme is de leidraad van uw etentje."

De gids omschrijft Cuines,33 in Knokke als 'modieus' met een 'zwoele intieme sfeer'. Over de chef-kok uit Sluis schrijft de gids: "Edwin Menue vertaalt dat hippe verhaal naar het bord met een zeer eigen creativiteit." Daarbij put hij inspiratie uit mediterrane en oosterse keukens. "Zijn uitgekiende creaties triggeren meteen uw interesse", aldus de gids.

Nederlandse gids volgt later

De sterren van de Michelin Gids Nederland worden op 29 maart 2021 bekendgemaakt, twee maanden later dan gebruikelijk vanwege de coronacrisis.

Meer over dit onderwerp:
The Jane ster Michelin Le Pristine
Deel dit artikel:

Reageren