SYNGA heeft een lading nieuwe energie

De nieuwe single van SYNGA heet What's The Worth. SYNGA is de artiestennaam van Eva van Leeuwen. Ze komt uit Vlissingen en werkte daar samen met De Hobbyisten. Ze studeerde aan het conservatorium in Haarlem, waar ze nu woont.

Ze is het jaar begonnen met een lading nieuwe energie, want er komt veel muziek van haar uit dit jaar, vertelde ze in radioprogramma De Zeeuwse Top 40.

Ligt de nieuwe single in de lijn van de vorige singles One Chance en Phycisal?

"Wel een beetje, maar deze track en de tracks die gaan komen, zijn wel een flinke upgrade. Het is qua productie veel grootser gemaakt. Ik werk nu samen met producer Remon Hubert uit Haarlem. Je merkt gewoon dat wanneer iemand anders eraan meewerkt, het weer een stapje vetter wordt. Het ligt wel in elkaars verlengde, maar dan een level-up, zo zie ik het."

Wat bedoel je met What's The Worth?

"Het is een soort vraagstelling aan de persoon naast je: wat is de waarde van iets? Het gaat erover dat je de waarde van iets niet meer inziet, omdat je zo bang bent om het te verliezen."

Dat je zo weinig kon optreden, hoe heb je je daar doorheen geslagen?

"Dat is nog steeds een dingetje, hoe sla je je daar doorheen, gewoon een kwestie van accepteren en je prioriteien veranderen. Ik ben gewoon de studio ingedoken. Maar het is niet hetzelfde als optreden, dat mis ik heel erg."

We kunnen dus extra veel muziek van je verwachten?

"O, zeker. Er ligt zelfs een EP klaar, die komt halverwege dit jaar uit. Dus jullie hebben een primeur nu: Er komt een EP!"

SYNGA kondigt een EP aan voor halverwege dit jaar.

Meer over dit onderwerp:
SYNGA Eva van Leeuwen
Deel dit artikel:

Reageren