Van krimpregio naar groeiregio: 'Zeeland heeft 400.000 inwoners nodig'

Groeiregio Zeeland
"We hebben een prachtige provincie waarin we met veel mogelijkheden te maken gaan krijgen. Maar om de economie te laten groeien hebben we meer mensen nodig", vertelt hij in het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker.

Miljoenen voor Zeeland

Met mogelijkheden doelt De Ruijsscher onder meer op de ruim 700 miljoenen die in Zeeland wordt gepompt uit de commissie Balkenende, de regiodeal en het compensatiepakket voor het mislopen van de marinierskazerne naar Vlissingen.
Meer mensen naar Zeeland laten komen, moet te doen zijn, denkt de voorzitter van de werkgeversorganisatie. "Dat heeft het afgelopen jaar bewezen." In 2020 is de provincie gegroeid met 1.780 mensen tot een inwoneraantal van 385.455.
Eric de Ruijsscher
Eric de Ruijsscher © VNO-NCW Zeeland
"Wij hebben het momentum mee. Het is nu uitermate belangrijk dat wij ons gezamenlijk inzetten om die kansen te verzilveren", aldus De Ruijsscher. "Zeeland kent nog steeds een krappe arbeidsmarkt, met name in de zorg, de techniek, de haven, ICT en de logistiek."
Maar er ligt wel gevaar op de loer. De voorzitter vindt wel dat er dan opgetreden moet worden als één Zeeland. "Wij moeten voorkomen dat we verzanden in bureaucratisch overleg en onderlinge concurrentie en daardoor de boot missen."