Silvie Dees wordt nieuwe directeur Theaterproductiehuis Zeelandia

Theaterproductiehuis Zeelandia, voornamelijk bekend van het Zeeland Nazomerfestival, krijgt per 1 februari een nieuwe directeur. Silvie Dees volgt Henk Schoute op. Hij gaat met pensioen.

Silvie Dees is de nieuwe directeur van Theaterproductiehuis Zeelandia (foto: Willem de Kam)

Dees is geboren in Terneuzen en was hiervoor zakelijk leider bij Theater Rotterdam. Daarvoor was ze zakelijk directeur bij festival- en concertorganisator Motel Mozaïque en zakelijk leider bij theatergezelschap De Warme Winkel en international dansgezelschap Ann Van den Broek. Daarnaast vervulde ze verschillende bestuursfuncties- en adviesfuncties in de culturele sector.

'Verbonden met Zeeland'

Begin februari start ze in Middelburg. Dees kijkt er naar uit om in Zeeland te komen werken. "Ik voel me verbonden met Zeeland en ben bevoorrecht om, samen met alle collega's, makers en publiek, mee te mogen bouwen aan deze bijzondere organisatie." Schoute was sinds 2008 directeur bij het productiehuis.

Vorige week werd bekend dat de voormalige wethouder van Vlissingen Leny Poppe-de Looff voorzitter van de raad van toezicht van Theaterproductiehuis Zeelandia en het Zeeland Nazomerfestival is geworden.

Deel dit artikel:

Reageren