Winters weer verwacht: 'Sneeuwpop maken? Misschien kan het zaterdag'

Heb je ergens op zolder of achterin de schuur een slee liggen? Misschien is het verstandig die iets meer tevoorschijn te halen. Zaterdag kan het Zeeuwse landschap zomaar wit kleuren, is de verwachting van weerman John Havinga.

Lieke maakte vandaag al een sneeuwpop (foto: Evelien de Kok)

Toch kleurden verschillende plekken in Zeeland vanochtend ook al wit. Het gaat om een dun laagje sneeuw. Voor een enkeling was het dunne laagje al genoeg om een kleine sneeuwpop te maken. Zo begonnen de schoollessen in Domburg iets later, zodat kinderen nog even in de sneeuw konden spelen.

Sneeuw gaat over in regen

Havinga verwacht dat die sneeuw in de loop van de dag verdwijnt: de temperatuur stijgt iets, de sneeuwvlokjes verdwijnen en gaan over in regen. Met die regen hebben we nog wel even te maken. Pas tegen het einde van de dag trekt het regenfront naar België weg.

Sneeuw in Oostburg (foto: Omroep Zeeland)

De regen die een groot deel van de dag valt, kan vanavond wel voor gevaarlijke situaties zorgen. "Het koelt af tot rond of onder het vriespunt. De wegen zijn nat dus er is kans op gladheid komende nacht en morgenochtend", aldus Havinga.

Voor wie na vandaag even genoeg heeft van regen, is er goed nieuws. Havinga verwacht morgen een droge dag waarbij ook de zon tevoorschijn komt. Koud is het wel: 1 tot 2 graden.

Sneeuw op zaterdag

De nacht van vrijdag op zaterdag is koud met temperaturen onder nul. Zaterdag komt er neerslag vanuit Engeland richting Zeeland. Havinga verwacht dat dat een sneeuwbui is. "Er zou zo'n drie tot vier centimeter sneeuw kunnen vallen. Als je vrij bent en zin hebt, kun je misschien een klein sneeuwpopje maken."

Die sneeuwpop maken moet dan wel echt op zaterdag gebeuren. Zondag stijgt de temperatuur en gaat het regenen.

Meer over dit onderwerp:
weer sneeuw
Deel dit artikel:

Reageren