Protestantse Kerk doet dringende oproep: even niet meer samen zingen

Classispredikant Arie van der Maas uit Wemeldinge doet een dringende oproep aan kerkgangers om niet meer samen te zingen. Ook bij opnames van online-diensten geldt het advies om zangkunsten achterwege te laten. De Protestantse Kerk (PKN) scherpt het zangadvies aan, na de beslissing van het kabinet om de lockdown te verlengen. Hiermee wil de kerk de verspreiding van het coronavirus tegengaan.

Advies om niet meer te zingen in de kerk (archieffoto) (foto: Omroep Zeeland)

Van der Maas heeft het advies in een brief aan de 110 kerkraden in Zeeland gestuurd. Hij doet de oproep ook in verband met de 'verontrustende dreiging' van de Britse coronavariant en de dodelijke corona-uitbraak in de protestantse gemeente van Biddinghuizen. Daar raakten meerdere leden besmet met het virus nadat ze samen hadden gezongen tijdens opnames voor een online-kerkdienst. Twee van de tien besmette zangers zijn overleden.

'Pijnlijke' advies is noodzakelijk

Toch doet Van der Maas nogmaals de oproep om kerkdiensten online te houden en niet fysiek bij elkaar te komen. Bij opnames van online-diensten geldt ook het dringende advies om niet samen te zingen. De classispredikant spreekt over 'een hard gelag', maar is er van overtuigd dat het dringende, 'pijnlijke' advies noodzakelijk is op dit moment. Het advies geldt in ieder geval nog totdat de verlengde lockdown voorbij is, 9 februari.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
zingen coronavirus protestante kerk
Deel dit artikel:

Reageren