Terneuzen weigert vergunning appartementencomplex vanwege parkeerruimte

De gemeente Terneuzen heeft de bouwvergunning voor appartementencomplex Anna Bijns geweigerd. Volgens de gemeente was er in het ontwerp niet genoeg ruimte gereserveerd voor parkeerplaatsen.

Ontwerp van het complex. De gemeente weigerde de vergunning omdat er onvoldoende parkeerplaatsen zouden zijn (foto: Anna Bijns)

Het complex, bestaande uit twee gebouwen met respectievelijk 30 appartementen en 36 zorgappartementen, is gepland op de hoek van de Axelsestraat en de Anna Bijnsstraat in Terneuzen.

De gemeente had in een eerder stadium bij het bouwbedrijf al aangegeven dat er onvoldoende rekening met de parkeergelegenheid werd gehouden. Toen in de ogen van de gemeente de oplossingen van het bouwbedrijf niet afdoende waren, is de vergunning geweigerd.

Volgens wethouder Van Hulle zouden volgens de laatste plannen de omgeving van het complex alleen gaan bestaan 'uit blik'. Waardoor er weinig ruimte over zou blijven voor openbaar groen. Ook zou de de kerk op het binnenterrein in het gedrang komen. De gemeente gaat met het bouwbedrijf in overleg om tot een oplossing te komen.

Goede hoop

Bouwbedrijf Van der Poel gaat die gesprekken met vertrouwen tegemoet, zegt directeur Tom de Caluwé. "We hebben het ontwerp een beetje aangepast en nu kunnen we alle parkeerplaatsen kwijt op eigen terrein." Hij verwacht niet dat door de weigering van de gemeente de bouw uiteindelijk vertraging oploopt. Hij hoopt door bezwaar aan te tekenen tegen de weigering, alsnog goedkeuring te krijgen voor zijn aangepaste plan.

De bouw moet dan in het tweede kwartaal van dit jaar starten. Van de 66 appartementen zijn er op dit moment 44 verkocht. "Maar om de voor de bouwwereld magische grens van 70 procent te bereiken, moeten er nog twee worden verkocht", zegt De Caluwé. De 70 procent grens geldt in de bouwwereld als een soort van veilige ondergrens om te starten met een nieuwbouw.

Meer over dit onderwerp:
Terneuzen vergunning geweigerd
Deel dit artikel:

Reageren