Excuses na brandbrief Zeeuwse basisscholen: 'Zo was die niet bedoeld, er mist nuance'

Het bestuur van het Coƶperatie Primair Onderwijs Zeeland (CPOZ) biedt zijn excuses aan voor de brandbrief die eerder deze week is verstuurd. In de brief om voorrang gevraagd bij de coronavaccinatie, maar: "Zo was het niet bedoeld", zegt Pim van Kampen van de CPOZ nu.

Pim van Kampen van CPOZ (foto: omroep zeeland)

De brief viel niet in goede aarde bij de achterban. Van Kampen begrijpt dat: "Daarom willen wij dit ook graag recht zetten." Zo wil hij niet meteen voorrang bij vaccinatie voor onderwijzers, maar hoopt hij dat leraren eerder aan de beurt zijn, wanneer alle risicogroepen zijn ingeënt.

Ook zwakt het CPOZ de uitspraken af over het gefaseerd naar school gaan vanaf 25 januari. Volgens Van Kampen moet de komende week worden bekeken hoe de regels toepasbaar zijn en zal iedere school zijn eigen oplossing zoeken. Wel wil hij dat leerlingen zo veel mogelijk weer naar school komen om leerachterstanden te voorkomen.

Genuanceerd

Toch blijft Van Kampen wel achter de brief staan, maar had die genuanceerder moeten worden gebracht. De brandbrief werd opgesteld na een webinar van de PO-raad met 400 Nederlandse basisscholen afgelopen woensdag. Ze hoopten met een scherpe brief de raad mee te nemen in de problemen.

De noodopvang voor groep 4 van basisschool Wilgenhof in Middelburg (foto: Omroep Zeeland)

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
CPOZ brandbrief Pim van Kampen
Deel dit artikel:

Reageren