SGP ook voor tolvrije Westerscheldetunnel

Net als andere politieke partijen wil nu ook de SGP af van de tol die betaald moet worden voor een ritje door de Westerscheldetunnel. De partij heeft dit op het verkiezingscongres besloten.

Ook SGP wil tolvrije Westerscheldetunnel (foto: Huib Boogert, Goes)

Het congres werd online gehouden waarbij het conceptprogramma werd besproken. In totaal werden 125 wijzigingsvoorstellen en moties in stemming gebracht. Een groot deel hiervan werd aangenomen.

Voor Zeeuwen

De SGP wil de Westerscheldetunnel tolvrij wil maken voor de Zeeuwse gebruikers. Het voorstel kwam van de afdelingen Borsele en Terneuzen en werd door de landelijke SGP overgenomen. Ook D66, ChristenUnie, PvdA, CDA en SP zijn voor afschaffing van de tol.

Weggestemd

De tol is al jaren onderwerp van discussie. Een voorstel van de PvdA om de Westerscheldetunnel dit jaar één jaar tolvrij te maken werd begin december weggestemd in de Tweede Kamer. De politieke partijen waren te verdeeld over dit specifieke voorstel. Wel loopt er een onderzoek naar de effecten van een tolvrije Westerscheldetunnel.

De Westerscheldetunnel heeft afgelopen jaar door de coronacrisis veel minder passages gehad. De tunnel had hierdoor zo'n vier miljoen euro minder inkomsten.

Nog een Zeeuwse punt

De SGP heeft nog een Zeeuwse onderwerp in het verkiezingsprogramma opgenomen. De partij wil voorkomen dat als steeds er diepere schepen worden toegelaten op de Westerschelde, er ontpolderd gaat worden. Het mag niet leiden tot 'binnendijkse' natuurcompensatiemaatregelen', meldt de SGP.

Meer over dit onderwerp:
westerscheldetunnel
Deel dit artikel:

Reageren