Vrijwilligers helpen rommel ruimen op het broedeiland bij de Schelphoek

Ruim vijftien vrijwilligers hebben Martin Rijn uit Zierikzee van 'Doe mee, verlos de Zee' geholpen met het opruimen van vuil, met name plastic, op het broedeiland bij de Schelphoek. Vuilniszakken vol visdraad, plastic flesjes en andere rommel werden verzameld en met een aanhangwagen weggebracht.

Rijn was onlangs op het broedeiland en schrok naar eigen zeggen enorm van de hoeveelheid troep die op het eiland ligt. "Visser verliezen weleens een stuk net en dan spoelt dat hier aan. De vogels maken daar een nest van, maar voeren het ook aan jongen, das niet best natuurlijk".

Diverse blauwe vuilniszakken

De vrijwilligers vullen ondertussen in rap tempo diverse blauwe vuilniszakken. "Ik doe mee omdat ik vind dat we met zijn allen de rommel uit de natuur moeten houden," zegt een vrouw die ook weleens vuil raapt in Zierikzee. Een ander is nog nooit op het broedeiland geweest, maar ruimt wel vaker rommel dat ze tegenkomt op het strand. "Dat gooi ik dan in die bakken van Verlos de Zee die op verschillende plaatsen bij duinovergangen staan".

Naast de vrijwilligers en 'Doe mee, verlos de Zee' deden ook de opruimclubs De Bende van het Strand en Schoon Schouwen-Duiveland mee met de opruimactie van het broedeiland.

Deel dit artikel:

Reageren