Bijna hele afdeling Emergis besmet met corona

Bijna alle patiënten van een afdeling ouderenpsychiatrie van Emergis in Kloetinge zijn besmet met corona. Van de 23 patiënten op de afdeling zijn er twintig positief getest. Deze patiënten hebben vooralsnog milde tot geen klachten, één patiënt is wel erg ziek. Acht medewerkers zijn ook positief.

Corona-uitbraak bij Emergis (foto: Omroep Zeeland)

De afdeling is in quarantaine. De GGD gaat na of onderzoek naar de Britse variant van het coronavirus nodig is. De GGD gaat wel bron- en contactonderzoek doen. De medewerkers van Emergis dragen beschermende kleding en mondkapjes. Ook de patiënten moeten mondmaskers dragen.

Verlof geschrapt

Emergis laat weten extra alert op patiënten en collega's van andere afdelingen te zijn. Fysiek bezoek aan de afdelingen mag niet meer, om een eventuele verspreiding te verminderen. Ook het verlof naar huis is geschrapt. Op dit moment heeft Emergis geen aanwijzingen van besmettingen op andere afdelingen.

Voor nieuwe patiënten die opgenomen zouden moeten worden bij de ouderenpsychiatrie wordt een andere oplossing bedacht. Zij worden ondergebracht bij andere afdelingen van Emergis.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Emergis corona
Deel dit artikel:

Reageren