Inzamelingactie voor beveiligingscamera's voor overvallen kruidenier Hulst

Marcia de Jong uit Hulst is een inzamelingsactie gestart voor kruidenier Schillemans aan de Gentsestraat die vrijdag is overvallen. Samen met winkeliers en inwoners hoopt ze genoeg geld op te halen om een beveiligingsinstallatie voor de getroffen winkelier aan te kunnen schaffen.

August Schillemans (86) paste vrijdag op de winkel van zijn zoon, toen een overvaller voor hem stond. "Hij had een mes in zijn hand en ik moest blijven staan in het kamertje waar ik altijd in zit, hier achter in de winkel." Een andere overvaller deed een graai in de sigarettenvoorraad bij de ingang van de winkel. "Ik denk dat ze er met zo'n twintig tot dertig pakjes sigaretten vandoor zijn gegaan", zegt Schillemans.

Beveiligingsinstallatie

Marcia de Jong vindt het schandalig dat die twee jongens zo'n oude man hebben overvallen. "Hoe haal je het in je hoofd", zegt ze. Om de winkelier beter te beschermen tegen dit soort dingen wil ze geld inzamelen voor een beveiligingsinstallatie. "Een beveiligingsbedrijf uit Vlissingen heeft al hulp toegezegd bij het installeren van camera's en inmiddels is er ruim 2000 euro gedoneerd."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
overval hulst camera's inzamelingsactie kruidenier
Deel dit artikel:

Reageren