Bankdrukker Victor haalt 5.000 euro op voor Sasse horeca

In setjes van vijftien stootte Roegiers de 60 kilo de lucht in. Iedere keer pakt hij zijn maximale concentratie onder beukende carnavalsmuziek. "Sommige mensen verklaarden me voor gek, maar ik wilde juist de lat hoog leggen."

Carnaval

De fanatieke sporter krijgt veel positieve reacties. Vooral ook van de kroegeigenaren die centraal staan tijdens de actie. Volgen hen is ieder klein beetje welkom. Zeker nu ze straks ook de inkomsten van carnaval ook nog moeten missen.

Aswin Pollman van wijnbar Bottles had dan ook niet veel moeite om zijn gesloten wijnbar om te bouwen tot fitnessruimte. Twee dj's zorgen voor de muzikale carnavalsomlijsting en via de camera's kijken er bijna honderd mensen mee.

Victor Roegiers in de wijnbar (foto: Omroep Zeeland)

"Ik krijg er echt kippenvel van", zegt mede-eigenaar Aswin Pollman van de wijnbar. "Het is heel fijn wanneer er mensen aan je denken in deze moeilijke tijden. En als ik de reacties zie op de stream, dan word ik nog enthousiaster."

Roegiers haalt de dertig sets binnen anderhalf uur. De helft sneller dan hij van te voren had gedacht. Met de actie is bijna 5.000 euro opgehaald die verdeeld wordt onder zes cafés in Sas van Gent.

Deel dit artikel:

Reageren