Aantal Zeeuwse coronapatiënten in ziekenhuizen gestegen naar 28

Het aantal Zeeuwse coronapatiënten in de ziekenhuizen is na een kleine daling opnieuw gestegen. Op dit moment zijn dat er 28. Zes meer dan vorige week.

Negentien patiënten zijn opgenomen in ziekenhuis Adrz, negen patiënten in ziekenhuis ZorgSaam.

Intensive care ziekenhuis Adrz (foto: Omroep Zeeland)

In Goes zijn daarnaast ook zes patiënten overgenomen van ziekenhuizen uit de rest van het land. Vier patiënten komen uit de regio Rotterdam, één patiënt uit Brabant en één patiënt uit Gelderland. Ziekenhuis Adrz heeft vijf patiënten opgenomen op de IC, ziekenhuis ZorgSaam vier. Deze aantallen zijn de laatste twee maanden stabiel.

In de afgelopen week zijn drie patiënten in ziekenhuis Adrz overleden aan de ernstige corona-infectie, in Terneuzen waren er geen overlijdens.

Het merendeel van de patiënten zien de artsen en verpleegkundigen herstellen. Zij kunnen naar huis of worden overgebracht naar een revalidatiecentrum of verpleeghuis.

Mogelijk meer Zeeuwse ziekenhuispatiënten met corona

Ziekenhuis Bravis in Bergen op Zoom wil geen informatie geven over het aantal Zeeuwse patiënten dat daar verpleegd wordt. Omdat patiënten uit Tholen en Reimerswaal voor een groot deel in ziekenhuis Bravis worden behandeld, ligt het totaal aantal Zeeuwse coronapatiënten waarschijnlijk hoger.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland ziekenhuis ZorgSaam Adrz corona IC
Deel dit artikel:

Reageren